(+30) 6944576580
(+30) 6944536814
(+30) 6909123887

Trips GR

About Meteora

Ανυψώστε τις αισθήσεις σας

Πώς θα μπορούσε κανείς να περιγράψει αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, ένα τοπίο που κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα,  την έμπνευση και την αίσθηση της πνευματικότητας, το βαθύ δέος που σε κυριαρχεί αντικρίζοντας το τοπίο και τα ανθρώπινα επιτεύγματα των μοναχών που οδηγημένοι από την βαθιά τους πίστη έχτισαν αιώνες πριν τις Ιερές Μονές των Μετεώρων στις απόκρημνες κορυφές των βράχων. Κι αυτά είναι λίγα, πολύ λίγα μπροστά στα απερίγραπτα συναισθήματα που νιώθει ο κάθε επισκέπτης αυτού του μοναδικού χώρου!

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Η τόσο κοντινή στην Αθήνα Αργολίδα είναι ένας προορισμός βγαλμένος από το όνειρο, ειδικά αν αποφασίσεις τελευταία στιγμή να φύγεις απ’ την πόλη για ένα weekend. Αλλά όταν πρόκειται να περάσεις τόσο καλά και να δεις τόσα πολλά σε τόσο κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις, αξίζει σίγουρα να την προγραμματίσεις ως κύριο πολυήμερο προορισμό, απ’ όπου κι αν ξεκινήσεις.

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία (τουρκ. Ιτς-Καλέ), έτερο φρούριο ενετικό, επί της ομώνυμης χερσονησίδας, καθώς και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι πόλη της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 14.203 κατοίκους. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους κατά την περίοδο 1828 - 1833. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Σχετική εικόνα

Ο Μαραθώνας είναι κωμόπολη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του ομώνυμου δήμου. Είναι από τους πιο ιστορικούς δήμους της Ελλάδας παγκοσμίως. Έγινε γνωστός από την ομώνυμη μάχη το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ. μεταξύ Αθηναίων (Πλαταιών) και Περσών. Πήρε την ονομασία της από τον τοπικό ήρωα Μάραθο.

Δελφοί, αρχαιολογικός χώρος

Με ορμητήριο την Αράχωβα, πραγματοποιήσαμε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές στη γύρω περιοχή. Τους δημοφιλείς Δελφούς. Ξεκινάμε από το ότι το τοπίο που θα αντικρίσετε έως ότου φτάσετε στον τελικό σας προορισμό θα σας ενθουσιάσει. Καταπράσινες ελατόφυτες πλαγιές (πλέον ολόλευκες μιας και έχει χιονίσει) και η φύση στα καλύτερα της να αγκαλιάζει τις στροφές του δρόμου, συνθέτουν ένα τοπίο που προκαλεί απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Η συνολική απόσταση από την Αράχωβα μέχρι τους Δελφούς είναι μόλις 10 χλμ.

Η σημασία του Σουνίου για την πόλη – κράτος των Αθηνών Το ακρωτήριο του Σουνίου, η νότια απόληξη της Αττικής, αποτελεί σημαντικό στρατηγικό σημείο. Από εκεί, η πόλη - κράτος των Αθηνών έλεγχε το θαλάσσιο πέρασμα προς το Αιγαίο και τον Πειραιά, το κεντρικό της λιμάνι, καθώς και τη χερσόννησο της Λαυρεωτικής, με τα πλούσια μεταλλεία αργύρου, χάρις στα οποία αναδείχθηκε σε υπερδύναμη τον 5ο αι. π.Χ. Η κατοίκηση στην περιοχή του Σουνίου Το φρούριο και τα ιερά ανήκαν στο δήμο των Σουνιέων, όπως διαμόρφωθηκε με την πολιτειακή μεταρρύθμιση του Κλεισθένους το 510 π.Χ.

Model of Athens' Acropolis

Η Ακρόπολη Αθηνών είναι βραχώδης λόφος ύψους 156 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 μ. περίπου από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας. Η κορυφή του έχει σχήμα τραπεζοειδές μήκους 300 μ. και μέγιστου πλάτους 150 μ. Ο λόφος είναι απρόσιτος απ’ όλες τις πλευρές εκτός της δυτικής, όπου και βρίσκεται η οχυρή είσοδος, η διακοσμημένη με τα λαμπρά Προπύλαια.

Κύλιση στην Αρχή